-

Prepeliță umplută a la Nana (reteţa Kerei Caliţa)

Pentru 4 senatori , fara neveste sau ibovnice, se face trebuinta:

4 prepelite de curand rapuse
150 grame ficati din alte sburatoare
25 grame pesmet
100 mililitri lapte


100 grame ciuperci
100 grame unt
un pamatuf de patrunjel
20 grame piper negru macinat si ceva boabe (Piper nigrum)
8-16 cuisoare (Syzygium aromaticum)
10 grame sare de mare

Prepelita se bucatareste chiar in ziua sucombarii, orice intarziere este o pierdere din deliciile papilare.
Daca prepelita este tanara , solzii picioarelor au culoarea galbena. Daca este bogata in zile, culoarea acestora este albul .
Se doresc pasari tinere, mult mai tinere decat dansatoarele Operei.
Prepelitele se curata de pene, se flambeaza, se golesc de intestine. Alaturi se mestereste umplutura : ficatii se oparesc, se maruntesc ............

Citeste mai departe pe Kera Calita

Rețetă din volumul „Bucătăria Balkaniei”, de Aurora Nicolau si Horia Pana. Editura Integral, 2016