-

Scrumbie la Vadul Isaccii (rețeta Kerei Calița)

Trebuitoare, dupa marimea scrumbiilor :
La un kilogram scrumbii proaspat aduse din larg
300 grame morcovi
2 cepe mari
500 grame rosii coapte


100 mililitri untdelemn de masline extravirgin
200 grame vin de Sarica-Niculitel
10 grame piper negru (Piper nigrum)- jumatate boabe, jumatate macinat
10 grame cimbru (Thymus vulgaris)
3-4 foi de laur (Laurus nobilis)
o capatana usturoi
o legatura patrunjel verde
1-2 cuisoare (Syzygium aromaticum )
10 grame sare de mare

Pestele se curata, se sareaza putin si se trece sub salcii, in asteptare, invelit in panza de in.
Intr-un vas incapator se aseaza pe fund carotele taiate si ceapa asisderea , in bucati mari, apoi rosiile cuburi, fara de seminte si pielite.
Se adaugeste piperul boabe ................

Citeste mai departe pe Kera Calita

Rețetă din volumul „Bucătăria Balkaniei”, de Aurora Nicolau si Horia Pana. Editura Integral, 2016