-

Supă de găină cu găluște (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Ai zice că e o supă clasic-europeană dacă n-ar fi câteva amănunte recalcitrante pe care nu știi de unde să le începi și cum să le înțelegi decât spunând, a lehamite dar și a invidie, e bănățeană (e ca și cum ai spune „e altfel decât toată lumea“).


„Daca boabele ferb greu, se pune in oala cateva cuie ori o bucata de sfecla.” (ne sfatuieste la 1916 si invatatorul moldovean Lupescu)

Ingrediente

- 1 gaina potrivit de grasa si de batrana
- zarzavat (1 ceapa cu coaja roscata, morcov, telina, pastarnac, patrunjel)
- verdeata (patrunjel, telina)
- sare, piper boabe, boia
- 1 cui mare si ruginit

Galuste:

- 3 oua mari
- 9-12 linguri de gris (dupa cat le vreti de tari)
- 3 linguri de untura (sau unt)
- sare

Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu