-

Zamă țărănească (Rețeta lui Radu Anton Roman)

O supă-ciorbă cu foarte mult zarzavat, „bruscata“ de pâinea uscată, rămasă de alaltăieri.


Borsul rusesc se face ca borsul cu carne de vita insa pe langa ceapa si patrunjel se mai pun: sfecle, morcovi, varza verde, cartofi, telina radacina, taete marunt, ca taeteii.

Borsul acesta cere carne grasa, de gat de bou ori coada de vaca. El nu se direge, caci e foarte gustos. Il fac mult satenii bogati si cei ce taie vite prin sate. (Lupescu)

Ingrediente

1 ceapa
2 morcovi
1 telina mica
1 varzuca
1-2 dovlecei
1 sfecla rosie mica
1 pastarnac
1 patrunjel
2 cartofi
2 oua
1 pahar de smantana
sare
bucati de paine de casa, veche
patrunjel, marar verde

Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu