Ascultă Radio Antena Satelor Live

RADOR.RO 3 conserve surprinzătoare pe care trebuie să le pregăteşti în această toamnă

Dacă te apuci să pui murături, cumpără de la piaţă şi lămâi, prune şi roşii. Vei face 3 conservă care îi vor înnebuni pe cei din familie!

24 Octombrie 2016, 12:47

Lămâi murate

Este o delicatesă marocană ce se potriveşte excelent în preparate din carne de miel sau de pui. Ai nevoie de 4-5 lămâi mari, 7 linguriţe de sare mare, 1 linguriţă praf de chili, o crenguţa de rozmarin şi două frunze de dafin.

Spală lămâile şi crestează-le în ambele capete în formă de cruce. Pune într-un borcan două linguriţe de sare şi câte o linguriţă cu sare în interiorul fiecărei lămâi.

Aşează lămâile în borcan, pune chili, rozmarin şi dafin, apoi completează borcanul cu apă. Astfel de conserve se lasă trei săptămâni într-un loc răcoros, apoi se consumă. Se păstrează bine în frigider.

Roşii uscate în ulei aromat

Sunt o garnitură excelenţă pentru fripturi, pot fi puse în salate sau transformată într-o pastă delicioasă pentru spaghetti. Ai nevoie de 1,5 kg de roşii mici, 1 lingură de zahăr, 3 fire de cimbru, 500 ml ulei de măsline. Roşiile se deshidrateza în cuptor: le tăi felii şi le pui pe o tavă cu hârtie de copt, le presari cu zahăr şi le laşi 2-3 ore la 150 de grade. Din când în când, întoarce-le, că să nu se ardă.

După ce sunt coapte şi răcite, pune feliile de roşii în borcan, alături de cimbru şi toarnă ulei peste ele. Aceste conserve vor stă în frigider 2 săptămâni înainte de a fi consumate şi maximum 2 luni, după ce s-a deschis borcanul.

Citeste continuarea pe rador.ro

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua