-

Mâncare oltenească de vinete (Rețeta lui Radu Anton Roman)

În Ialomița și Călărași, dar mai ales în Craiova și Turnu-Severin e bine cunoscută mâncărica asta, care are, în plus față de imam baialdi, carne și sos românesc.


Din aceasta zi (21 noiembrie, Ovidenia, n.m.) incep sa se unga cu usturoi ferestrele, usile si locurile de culcare, ca sa nu se lipeasca de casa farmecele, caci de la Ovidenii incep si fermecatoresele sa vrajeasca. (Pamfile)

Subtilitatea mancarilor de vinete cere, cred eu, un vin mai exotic.

Asa ca, de la Craiova la Calarasi e aproape, iar de acolo pana la Aliman nu-i decat un pas, iar un Pinot-Gris dobrogean, aromat cat o gradina de crini si, cu putin noroc, bine rotunjit, e manusa acestei fine gateli solare.

Ingrediente

- sos romanesc, 1 ceasca

- 500 g carne de vita

- 6 vinete

- 1 pachet unt (1 ceasca de ulei)

- 1 capatana de usturoi

- 500 g rosii

- sare, cata va place

- 1 legatura de marar

MOD PREPARARE

Citeste reteta integrala pe Bucataria lui Radu