Roşii la cuptor umplute cu carne de vită
Ingrediente: 8 roşii potrivite, 300 g carne de vită, 3 linguri ulei, 1 ceapă, 1 morcov, 1 ardei, frunze de ţelină, pătrunjel verde, sare, piper.
15 Iunie 2015, 06:49
Pentru garnitură: 150 g orez cu bobul lunguieţ, 2 linguri ulei, 200 ml supă de legume, sare, piper, frunze de busuioc.
Mod de preparare:
1. Tai un căpăcel fiecărei roşii, le scobeşti cu grijă şi le pui cu gura în jos să se scurgă de zeamă.
2. Toci numai 200 g de carne, iar cealaltă parte o tai cât poţi de mic.
3. Căleşti în ulei ceapa tăiată mărunt, adaugi morcovul dat pe răzătoare, ardeiul tăiat cubuleţe şi carnea tocată. Adaugi sare şi piper, după gust. Când carnea şi legumele sunt bine pătrunse, iei tigaia de pe foc.