Penne carbonara cu dovlecei
Pastele carbonara sunt deja clasice, sosul se face cu smântână, bacon și parmezan, dar pentru o interpretare nouă, perfectă pentru vară, îți propunem să adaugi și dovlecei. Încearcă să cumperi ingrediente de cea mai bună calitate și să servești sosul cu penne, deși poți folosi și spaghetti sau linguine.
23 Iunie 2015, 08:21
Ingrediente
6 dovlecei de mărime medie, 500 g penne, 4 gălbenușuri de ou, 100 ml smântână, 6 felii de bacon, o mână de parmezan proaspăt ras, o legătură de cimbru (proaspăt sau uscat), ulei de măsline, sare și piper după gust, flori de dovleac (opțional)
Pune o oală cu apă la fiert, adaugă sare. Taie dovleceii pe mijloc și scoate miezul, feliază bucățile la un unghi și dimensiune asemănătoare cu cea a pastelor. Dacă dovleceii sunt mai mici, se pot tăia în felii subțiri. Între timp, apa a început să fiarbă probabil, așa că pune pastele în oală și gătește-le conform indicațiilor de pe ambalaj.