-

Prăjitură cu zmeură, înghețată și fagure de albine

Un desert dulce, ușor de realizat, plin cu zmeură, înghețată și fagure de albine, perfect pentru a te răcori și a-ți îndulci orice zi de vară.


250 g biscuiti cu caramel, 85 g unt topit, 500 g inghetata de vanilie, 400 g zmeura, 150 g fagure de albine zdrobit, 150 ml smantana, 100 g zahar brun, 75 g unt.

Pentru blat, pune biscuitii intr-un robot de bucatarie si pulseaza pana cand obtii firimituri. Adauga untul topit si amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena. Pune intr-o tava de tarta, apasa si intinde cu o lingura, inclusiv pe margini. Lasa la rece 30 de minute, pana cand prepari umplutura.

Scoate inghetata din congelator cu 20 de minute inainte sa o folosesti. Pastreaza putina zmeura pentru decor, iar cantitatea ramasa vars-o intr-un bol si zdobeste fructele cu o furculita. Cand inghetata devine mai putin tare, pune-o intr-un alt recipient peste care adauga zmeura si jumatate de fagure, pe care il tai in bucatele mici.

Amesteca totul bine, dar ai grija ca inghetata sa nu fie complet topita.

Citeste continuarea pe curademiere.ro.