-

Gem de rubarbă și coacăze roșii

Dacă vrei un desert natural, poți prepara un gem foarte delicios și ușor de făcut.


Ingredientele sunt de sezon, iar gustul este usor acrisor, racoritor. Te poti bucura de el si pe timp de iarna, se pastreaza pana la 6 luni in borcan.
Ingrediente

350 g rubarba, 250 g coacaze rosii, un baton de vanilie, 500 g zahar granulat, sucul de la o lamaie mica

Pentru inceput, spala coacazele si taie rubarba in bucati egale, taie batonul de vanilie si foloseste doar semintele. Pune coacazele intr-o oala, la foc mediu si adauga peste ele o cantitate generoasa de apa fiarta.

Lasa pe foc pana cand fructele se inmoaie. Intre timp, intr-un alt vas, incalzeste rubarba, semintele de vanilie si zaharul, la foc mic, pana cand zaharul se dizolva complet.

Strecoara coacazele printr-o sita fina si adauga-le peste rubarba, apoi stoarce sucul de la o lamaie si amesteca bine. Lasa la fiert cel putin 20 de minute, pana cand trece de 100 de grade. Aduna spuma formata la suprafata cu o lingura sau o paleta.

Ia oala de pe foc si lasa gemul sa se raceasca 20 de minute. Il poti consuma imediat sau il poti conserva in borcane sterilizate, isi va pastra aroma timp de 6 luni.

Citeste continuarea pe curademiere.ro