Ascultă Radio Antena Satelor Live

Crostini - aperitiv cu sfeclă roșie și brânză de capră

Sfecla roșie are nenumărate beneficii pentru sănătate și îi poți folosi toate părțile pentru un aperitiv gustos și ușor de preparat.

03 Iulie 2015, 09:23

Poti combina tulpina, radacina, dar si frunzele de sfecla rosie pentru cateva crostini delicioase.
Ingrediente

3-4 bucati de sfecla rosie (cu tulpina, radacina si frunze), 16 felii de paine (preferabil paine integrala), doua linguri de ulei de masline, 6 catei de usturoi, o lingura otet de vin, 100 g branza de capra, sare si piper dupa gust

Preincalzeste cuptorul la temperatura maxima. Separa frunzele de radacina si tulpina, pune bucatile de sfecla pe o tava acoperita cu folie de aluminiu. Gateste la cuptor 45 de minute sau mai mult, in functie de dimensiune. Verifica daca sunt gata, infige o furculita in mijloc si cand sunt moi, scoate tava, dar lasa cuptorul pornit, redu temperatura la minim.

In timp ce sfecla se raceste, aranjeaza feliile de paine intr-un singur strat, pe o alta tava ce are pe fund hartie de copt. Pune tava in cuptor si lasa cateva minute, intoarce painea de pe o parte pe alta. Feliile vor deveni crocante, dar ai grija sa nu le arzi.

Taie tulpina de sfecla in bucati subtiri, procedeaza la fel si cu frunzele, dar nu le amesteca inca. Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete