Ascultă Radio Antena Satelor Live

Crumble cu pară și fructe de pădure, desert la microunde

Atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție și vrei totuși ceva dulce, poți să prepari rapid un desert la microunde, în doar câteva minute.

22 Iulie 2015, 05:47


Refoloseste cativa biscuiti ramasi si adauga fructe proaspete, trebuie doar sa te asiguri ca aromele se completeaza perfect. Poti folosi biscuiti simpli, cu unt, biscuiti digestivi sau biscuiti cu cereale. Pentru aceasta reteta, mai ai nevoie de o para si fructe de padure.

Ingrediente

- o para (destul de mica pentru a incapea intr-o cana),

- 150 g fructe de padure,

- 2-3 biscuiti la alegere,

- o lingurita de zahar brun,

- 3 lingurite faina de migdale (sau faina alba),

- o lingurita de fulgi de midgale,

- putin praf de scortisoara,

- putin ulei sau unt.

Pentru inceput, alege o cana termorezistenta pe care o vei folosi pentru acest desert, mai ales una transparenta, daca ai. Unge cu foarte putin ulei sau unt topit.

Trece fructele de padure printr-o lingurita de faina de migdale sau faina alba si amesteca bine, pana cand sunt complet acoperite. Intinde-le pe fundul canii, apoi pune para in mijloc. Preseaza, dar ai grija ca fructul sa stea drept si o parte sa fie descoperita.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Hribii – comoara pădurilor românești
Gastronomie 20 August 2025, 11:45

Hribii – comoara pădurilor românești

Hribii, numiți și „pitarcă” sau „mânătarcă”, ocupă un loc de cinste în gastronomia românească și în tradițiile de toamnă.

Hribii – comoara pădurilor românești
10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Gastronomie 18 Iulie 2025, 12:18

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative

În gastronomia românească, plantele sălbatice au fost folosite de secole, mai ales în bucătăria tradițională rurală, unde...

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud