-

Tort de ciocolată cu zmeură şi blat de pişcoturi

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente: 200 g pişcoturi, 200 g ciocolată neagră, 300 ml frişcă, 150 g zahăr, 1 esenţă de rom, 1 cană lapte, 2 linguri cacao, 1 plic gelatină albă, 150 g ciocolată amăruie.

Pentru décor: 500 g zmeură, 100 g zahăr, 1 plic gelatină roşie, mentă proaspătă.

Mod de preparare:

1. Pui 200 ml de frişcă pe foc, adaugi ciocolata rasă, 100 g de zahăr şi amesteci până se omogenizează. Dai crema deoparte, pui esenţa de rom şi laşi să se răcească.

2. Topeşti gelatina cu apă fierbinte, baţi frişca rămasă şi le adaugi în crema de ciocolată.

3. Fierbi laptele cu cacaua şi 50 g de zahăr şi laşi să se răcească. Treci pişcoturile prin laptele cu cacao, le aşezi într-o formă de tort, pui jumătate din crema de ciocolată, aşezi al doilea strat de pişcoturi însiropate cu lapte şi întinzi crema rămasă.

4. Amesteci zmeura cu zahărul, o zdrobeşti puţin, adaugi gelatina roşie topită şi torni totul peste tort.

Citeste continuarea pe monitorulbt.ro