Pui în sos de roşii cu ovăz şi vin
Timp de preparare: 40 de minute
14 Iulie 2015, 09:20
Ingrediente: 1 pui mic, 4 linguri ulei de măsline, sare, piper, 2 rămurele de rozmarin, 2 căţei usturoi, 1 ceapă, 1 ardei gras verde, 1 dovlecel mic, 150 ml vin alb, 4-5 roşii cherry, 400 g roşii din conservă, 150 ml supă de legume, 100 g crupe de ovăz, 3 frunze de busuioc.
Mod de preparare:
1. Se taie în porţii puiul şi se pune la prăjit în uleiul încins. Se condimentează cu sare, piper şi rozmarin verde, după gust, se prăjeşte pe toate părţile.
2. Ceapa şi usturoiul se taie julien, ardeiul gras şi dovlecelul bucăţi mai mici, se pun la călit în cratiţa în care s-a prăjit puiul şi se lasă câteva minute, amestecându-se din când în când.