Ascultă Radio Antena Satelor Live

Supă cremă de roșii cu parmezan

Supa cremă de roșii cu parmezan este o idee excelentă pentru întreaga familie pe care o puteți servi la masa de prânz.

10 August 2015, 08:08


Este o supa foarte usor de preparat, in maxim 40 de minute, pe care o serviti cu parmezan ras.

Supa de rosii contine foarte multe legume si totodata vitamine, ceea ce o face utila intr-o zi in care va simtiti epuizati.

Ingrediente

40 g parmezan, ras
2 linguri ulei de masline
2 g zahar
sare dupa gust
2 cuburi supa de legume
5 linguri de smantana
piper dupa gust
4 catei de usturoi
2 capatani de ceapa
1 morcov
5 rosii

Pregatire supa crema de rosii cu parmezan

Curatati, spalati si taiati ceapa si usturoiul, dupa care se caleste in ulei de masline pana se inmoaie. Curatati si taiati morcovul si se adauga la ceapa si usturoi. Se adauga aproximativ 60 ml. apa si tocana se gateste timp de 8-10 minute. Se amesteca usor, avand grija sa nu se arda ceapa.

Spalati rosiile si decojitile. Feliati-le si se adauga la morcovi, ceapa și usturoi. Se adauga inca 200 ml. apa calda in care diluati cuburile de supa. Lasati totul la foc mic pana cand este gata supa de rosii.

Se adauga zahar, sare si piper dupa gust si se amesteca. Adaugati smantana, se amesteca usor si se serveste. Inainte de servire, garnisiti cu parmezan ras.

Sursa: bewoman.ro

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?