Ascultă Radio Antena Satelor Live

Bruschete cu brânză de capră și sfeclă

Pentru o gustare sau un aperitiv ușor de vară, poți combina ingrediente proaspete și în doar câteva minute vei avea o masă sănătoasă și delicioasă.

07 August 2015, 05:26


Incearca o versiune diferita a unei retete clasice, alege sa prepari bruschete cu branza de capra, alaturi de sfecla, ceapa verde si marar. Aromele se potrivesc de minune, iar reteta este potrivita si pentru lacto-ovo-vegetarieni.Iar daca tii o dieta de slabire, injumatateste cantitatile si foloseste paine integrala.

Ingrediente

150 g branza de capra, 400 g paine feliata, o lingura de mustar Dijon, 50 ml cidru de mere, o legatura de ceapa verde, un ou, o sfecla (140 g), o legatura de marar, sucul de la o lamaie

Preincalzeste cuptorul, dar foloseste doar caldura de sus. Taie ceapa verde in bucati mici si curata sfecla de coaja, toaca si mararul. Intr-un bol mare, amesteca bine branza de capra (preferabil sa fie moale), lingura de mustar, cidrul, ceapa si oul, lasa deoparte.

Pune feliile de paine pe o tava mare si lasa-le la cuptor cateva minute, pana cand se prajesc pe o parte. Intoarce-le si intinde mixtura de branza pe cealalta parte. Lasa la cuptor circa 8-10 minute sau mai putin, in functie de temperatura, pana cand prind o culoare aurie.

Taie sfecla si da-o pe razatoare sau pune-o intr-un blender sau robot de bucatarie. Adauga jumatate de legatura de marar proaspat si sucul stors de la o lamaie si amesteca pana cand totul se imbina si obtii consistenta unei paste.

Citeste articolul complet pe curademiere.ro

În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete