Ascultă Radio Antena Satelor Live

Pui cu sos de smântână, anason și lemn dulce

Dacă vrei să încerci o combinație de arome deosebite, fă pui cu sos de smântână, anason și lemn dulce. O rețetă care satisface și cele mai pretențioase gusturi și care poate fi preparată și de cei cu mai puțină experiență în bucătărie.

16 Septembrie 2015, 05:08

Ingrediente

8 bucati de carne de pui, 300 ml de supa concentrata de pui, 3 stele de anason, un baton de lemn dulce, doua linguri de faina, 500 ml de smantana, 150 ml de vin alb, un morcov, 3 bulbi de arpagic, doua linguri de ulei de masline, 3 foi de dafin, sare, piper.

Incinge uleiul intr-o cratita si rumeneste bucatile de carne de pui, cu arpagicul tocat si morcovul taiat bastonase. Pune faina in ploaie si lasa 3 minute la prajit, amestecand incontinuu. Toarna vinul si deglaseaza bine fundul cratitei.

Adauga supa de pui, smantana, anasonul, batonul de lemn dulce taiat in doua, dafinul, sare si piper. Acopera cratita si lasa la foc mic 40 de minute.

Pune bucatile de pui cu sos de smantana, ananson si lemn dulce pe un platou, decoreaza cu anason stelat si macina piper deasupra. O garnitura potrivita sunt pastele tagliatele, parfumate cu morcov si sofran.

Sursa: curademiere.ro

Hribii – comoara pădurilor românești
Gastronomie 20 August 2025, 11:45

Hribii – comoara pădurilor românești

Hribii, numiți și „pitarcă” sau „mânătarcă”, ocupă un loc de cinste în gastronomia românească și în tradițiile de toamnă.

Hribii – comoara pădurilor românești
10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Gastronomie 18 Iulie 2025, 12:18

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative

În gastronomia românească, plantele sălbatice au fost folosite de secole, mai ales în bucătăria tradițională rurală, unde...

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud
Gastronomie 15 Februarie 2025, 16:42

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud

Peste 40 de proprietari de pivniţe de vin din localitatea Şamşud au fost prezenţi, sâmbătă, cu produse locale tradiţionale,...

Sălaj: Slănina, vedeta unui festival desfăşurat la pivniţele de vin din Şamşud