Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețete de turtă dulce cu miere

Turta dulce cu miere îți va umple casa de arome îmbietoare. O poți degusta la ceai sau la cafea și, de ce nu, la micul dejun.

20 Noiembrie 2015, 06:31


Nu in ultimul rand, turta dulce este un desert special de Craciun. Pentru ca este o prajitura care se pastreaza bine, poti prepara turta dulce chiar si cu o saptamana inainte de Craciun. Va rezista foarte bine impachetata in hartie de aluminiu.

Turta dulce cu portocale confiate

Ingrediente: 200 g de miere, 50 g de zahar brun, 110 ml de lapte, 60 g de unt, o lingurita de bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita de scortisoara, jumatate de lingurita de ghimbir, jumatate de lingurita de nucsoara, 30 g de coaja de portocala confiata, 230 g de faina, felii de portocala confiata pentru decor, un praf de sare.


Preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Pune pe foc laptele, mierea si untul si incalzeste-le fara sa le fierbi. Amesteca pana se topeste untul. Amesteca faina, bicarbonatul, zaharul, un praf de sare si mirodeniile. Varsa lichidul cald si amesteca.

Incorporeaza cojile de portocala si pune pasta intr-o forma de chec acoperita cu hartie de copt. Coace in jur de 50 de minute, pana cand turta dulce trece de testul scobitorii. Lasa turta dulce la racit, apoi impacheteaz-o in hartie de aluminiu, ca sa o pastrezi proaspata.

Turta dulce fara oua, unt si lapte

Turta dulce fara oua, unt si lapteIngrediente: 500 g de faina de secara, 500 g de miere, 350 ml de apa, o lingurita de bicarbonat de sodiu, o lingurita de condimente pentru turta dulce.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Amesteca faina, condimentele si bicarbonatul, pune mierea cu apa pe foc, pana se topeste mierea. Varsa progresiv siropul de miere peste amestecul cu faina si amesteca cu o lingura de lemn. Pune pasta intr-o forma cu hartie de copt si lasa la cuptor in jur de o ora.

Verifica daca turta dulce este coapta cu ajutorul unei scobitori.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete