Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețete de salată de iarnă

Chiar și în anotimpul rece, îți poți face o salată extrem de gustoasă, folosind ingrediente de sezon.

02 Decembrie 2015, 06:27


Desi vara ai posibilitatea de a face o varietate de salate proaspete, poti gasi cateva alternative si iarna – andive, sfecla, conopida, dovleac, pastarnac, fasole, citrice, diverse legume cu frunza verde si lista poate continua. Deasupra, adauga un sos simplu preparat cu miere si mustar sau vinegreta si vei avea o masa sanatoasa in doar cateva minute.

Salata de iarna cu pui, telina si portocala rosie

Ingrediente

4 bucati de piept de pui, 7 bucati de telina verde, doi catei de usturoi, jumatate de lingurita de boabe de piper negru, o portocala rosie, o lingurita de otet, putin cascaval sau branza, o mana de migdale, sare dupa gust

Pune telina, usturoiul si boabele de piper negru intr-o cratita, adauga bucatile de piept de pui, acopera cu apa. Lasa la fiert, la foc mic, timp de 15 minute. Opreste focul cand carnea este gata, apoi taie in bucatele potrivite. Poti folosi zeama in care au fiert ingredientele pentru alt fel de mancare.

Folosind un cutit ascutit, scoate toate pielitele si partile amare de la portocala rosie. Stoarce sucul intr-un vas, alaturi de putin otet si ulei. Amesteca toate ingredientele intr-un bol – pune carnea de pui, telina, bucatile de portocala si branza, presara migdalele si toarna deasupra sosul preparat.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete