Ascultă Radio Antena Satelor Live

Moduri inedite de preparare a cafelei

Există numeroase moduri în care cafeaua este făcută în întreaga lume. Espresso, presa franceză, picurare lentă, frappe, moccacino.

09 Iunie 2017, 08:42


Există câteva moduri destul de high-tech de a prepara cafea în zilele noastre. Dar cafeaua a fost savurată de mii de ani acum, și de-a lungul timpului oamenii au dezvoltat câteva modalități foarte interesante de a o prepara.

Un bob de cafea în sine este un lucru minunat, mai ales odată prăjit. Și există multe moduri de a vă bucura de experiența tactilă de a face cafea.

Automatizarea fabricării cafelei, de dragul comodității, ne privează de simpla plăcere de a face cafeaua proprie, începând cu boabele.

Cu alte cuvinte, atunci când nu vă grăbiți și mai ales când ați cumpărat niște boabe de cafea cu adevărat bune, puteți găsi satisfacție să vă apropiați mai mult de măcinarea și prepararea cafelei.

Când doriți să faceți o cafea, începeți cu o mașină de măcinat cu cafea manuală. În felul acesta puteți simți, de fapt, că boabele sunt solide. Apoi utilizați o mașină de cafea care vă permite să participați manual și vizual la procesul de preparare a cafelei. (PM)

Imaginați-vă aroma unică de cafea proaspăt preparată – cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie această băutură minunată. În fiecare dimineață, milioane de oameni din întreaga lume îsi încep activitatea cu o ceașcă de cafea revigorantă. Dar fiecare țară are propriile sale secrete de preparare a acesteia.

Pentru noi, unele dintre ele au constituit o adevărată descoperire.

1. Cafeaua vietnameză

La baza acestei cafele se află gălbenușul de ou, laptele condensat, zahărul și, bineînțeles, cafeaua fierbinte. Se amestecă gălbenușul, laptele condensat și zahărul până se obține o cremă densă. Se toarnă cafeaua fierbinte peste aceasta si cafeaua vietnameză e gata.

Obiceiul vietnamez de a bea cafea amestecată cu ou a strâns tot mai mulți adepți în întreaga lume și, deși pare ciudat, gustul acestei cafele este dincolo de așteptări.

2. Cafeaua finlandeză

În Finlanda, în ceașca de cafea se pun cubulețe de leipäjuusto (un sortiment de branza proaspată care se prepară din lapte de vacă), iar peste ele se toarnă cafea fierbinte. Chiar dacă nouă nu ni se pare prea atrăgătoare, finlandezii adoră această combinație ciudată.

3. Cafeaua italiană sau espresso-ul roman

Cafeaua în Italia este o treabă foarte serioasă, în special la Roma, unde espresso este liderul. Espresso-ul roman se servește cu o felie de lămâie sau cu puțin suc de lămâie. Poate combinația nu ni se pare potrivită, însă cu siguranță această cafea este una revigorantă.

Citeste continuarea pe RADOR.ro

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua