-

Pui umplut (rețeta lui Radu Anton Roman)

Naturi umane pozitive și active (față de reputația lor de firi așezate, ar fi fost exagerat să spun neliniștite, deși, în ultimele decenii, s-au dovedit chiar agitate), bănățenii umplu tot, mielul, soriciul, puii, dintr-o, se pare, nevoie aproape inginerească de a completa și transforma (cât mai copios) natura-nu atât (in)umană și (im)perfectă cât (in)suficientă (pentru un prânz adevărat).


Bucatica sarbatoreasca - cum o sa uit duminicile doamnei institutoare Koller (pranzurile ii apartineau, ma dedicam ritualului gastronomico- svabesco-familial al zilei a saptea cu devotament senin si determinat de sclav, trebuia sa vina noaptea ca domnul meu jekill sa-si dea hyde-ul tulbure pe pielea alba, imbibata de soare si lumini interioare, a fiica-sii Olguta) - puiul umplut e atat de gustos, incat banuiesc ca, nascut de ingeri cazuti si perversi, ascunde patimi, vindeca tradari, musamalizeaza crime.

Mai ales ca s-a incardasit cu un Pinot Noir de la Jamu Mare, sangeriu, cu netezimi de casmir tesut de secte orientale, vindicative si sibarite. Dar cui ii pasa, in betia de savori si atribute, deopotriva apolinice si dionisiace, a unei asemenea sarbatori ?!

Citeste continuarea pe Bucataria lui Radu.

Articole înrudite