-

Sărmăluțe în foi de viță (rețeta lui Radu Anton Roman)

Din cale afară de fine, sărmăluțele din carne de gâscă cer un vin roșu, nu foarte legat și ca atare dispus la tovărășie. Și mă gândesc uneori la Roșul de Cotești (o preferință subiectivă, n-o luați în seamă), un vin sec și înfipt, destul de rar, ce-i drept, de la o vreme-căci cine stă să mai amestece și să potrivească Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon și Merlot-dar spectaculos de delicat, iar, în anii buni, chiar irezistibil.


Se potriveste perfect cu sarmalutele acestea de o mare eleganta, care ar fi dominate si chiar anulate de un vin prea reliefat.

Daca nu gasiti Rosu, ceea ce e foarte probabil, nu-i nimic, Vrancea e mare, cea mai mare, chiar, podgorie din tara, cu vinuri si rosii, si albe, si seci si demiseci, si de oala si de pahar de cristal.

Si sa vedem, ce-alegem din pivnitele acestea de pe vremea lui Stefan cel Mare?

Ceva mai cu miez si cu greutate, un Cabernet de la Razoare (isi mai aduce cineva aminte de virtutile si de tinuta acestui conte scapatat de la Panciu?) O Feteasca Neagra mai cu prestanta de la Carligele? Un Merlot suplu de la Jaristea? Sau un vinut, o joaca de la Tamboiesti, o Galbena mai zburdalnica?

Afla ingredientele necesare si modul de preparare pe Bucataria lui Radu.

Articole înrudite