-

Icre ardelenești (rețeta lui Radu Anton Roman)

Rare, aproape necunoscute la sat, sărbătorești la oraș, icrele nu se fac în Transilvania după dichisul grecesc al linguriței de tarama umflată cu un litru de untdelemn, ci mai rapid și mai simplu, amestecate cu unt și ceapă verde. E risipă mare, știu, dar, decât să fac indigestie cu o maioneză în care s-au rătăcit paișpe icre, mai bine mă ruinez mâncând bine și-mi dau cu pumnii în cap după aia.


Interesant este că untul, discret, nu schimbă datul boabelor, rămâne parfum de icre, rămâne gust de icre. Și rămâne și micul, îmbietorul lor spectacol-movilița alb-verde, mușcată de roșul-arămiu al boabelor-plăcut și promițător ca un decolteu generos.

Ca sa fie ca la nimeni, in Ardeal icrele se mananca nu numai pe felii de paine ci si pe felii de... mamaliga ori cartof fiert!

Afla care sunt ingredientele necasare si modul de preparare pe Bucataria lui Radu.

Articole înrudite