-

Concurs de gătit gulaș, în Pădurea Schulerwald

Primăria Bistrița și Centrul Cultural Municipal organizează sâmbătă 12 mai, în Pădurea Schulerwald, a XVIII-a ediție a Maialului bistrițean maghiar, ocazie cu care sunt programate concursul de gătit gulaș și un program artistic.

De la ora 12.00, pe scena vor urca Fanfara Garnizoanei Bistrița, Orchestra Profesionista a CCM, ansamblurile folclorice ”Sirulo” din Remetea (Harghita), de dansuri maghiare din Sarmașu (Mureș), ”Kalaris” din Ketegyhaza (Ungaria), ”Hajdina” din Luduș (Mureș), ”Pohanka” din Mureș.

Festivitatea de premiere a concursului ”Cel mai bun gula?”, edi?ia a VII-a, începe la ora 14.00.

Ca si în anii precedenti, Primaria Bistrita va pune gratuit la dispozitia fiecarei echipe participante, 20 la numar: spatiul de desfasurare al actiunii, pavilion 3×3 ml lemne de foc, 10 kg carne porc/vita/oaie, 5 kg cartofi, 5 kg pâine – 4 buc. franzela, șervetele, tacâmuri, farfurii de unica folosinta. Municipalitatea va asigura montarea pavilioanelor si va pune la dispozitia participantilor, gratuit, lemnele de foc si doua ingrediente de baza: carnea si cartofii.

Participanții trebuie sa aiba ceaun cu o capacitate de minim 20 de litri, sa asigurare din resurse proprii ingredientele necesare pregatirii gulasului, altele decât carnea si cartofii, care vor fi asigurate de catre municipalitate, și sa distribuie gratuit, la finalul competitiei, 30 de portii persoanelor prezente la manifestare.

CRISTIANA SABĂU

foto: bistritanews.ro