În cazul supelor și ciorbelor, e bine să ținem cont de câteva aspecte: ingredientele trebuie să fie bine spălate sub jet de apă și nu în baie de apă, pentru a nu-și diminua din proprietăți și vitamine, se va prefera fierberea la foc mic, pe îndelete, iar sare se va pune foarte puțină sau mai bine deloc, preferându-se obținerea gustului din plantele aromatice folosite, ca pentru Supa de rosii cu zdrente.
Supa de rosii cu zdrente
Ingrediente: 300 g roșii, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, 1 frunză de țelină, 2 linguri de iaurt, o linguriță de zahăr, un ou, o lingură rasă de făină de grâu, pătrunjel verde, ½ ardei gas (de preferat, ardei roșu, se poate înlocui cu ardei kapia).
Mod de preparare: Rădăcinoasele se vor tăia mărunt și vor fi puse la fiert în apă rece (o cană și jumătate).
Roșiile se despielițează, se dau pe răzătoare sau se taie mărunt, după care se trec prin sită, astfel încât să se elimine posibilitatea ca semințele să treacă în supă. Astfel,.................
Află mai departe cum se pregătește Supa de rosii cu zdrente
foto: ZiarMedical.Ro