-

Curiozități despre înghețată

Este probabil cel mai răspândit desert pe timp de vară, fresh, răcoritor și binevenit în zilele toride. Înainte de introducerea înghețatelor pe bază de lapte în secolul al X-lea, acest răsfăț de vară era făcut doar din gheață. Producția industrială de înghețată a început în 1851 în Boston, Statele Unite.

Răspândirea înghețatei americane printre trupele militare în timpul celui de-al doilea război mondial a fost un moment în care întreaga lume a acceptat înghețată ca un desert perfect de vară.

Cel mai mare consum mondial de înghețată este în Statele Unite. Acolo, o persoană medie consumă 22 de kilograme de înghețată pe an.

90% din gospodăriile americane consuma înghețată.

Cea mai mare înghețată sundae a fost creată în Edmonton, Alberta, Canada în 1988. Ea a avut o greutate de 24 de tone.

Reteta de înghețată a ajuns în America de Nord la 250 de ani după ce a fost descoperită de Cristofor Columb.

Cea mai populară aromă de înghețată este vanilia. După aceasta vine ciocolata, căpșunile, fursecurile și altele.

Conurile de înghețată au fost inventate în timpul Târgului Mondial din 1904, în St. Louis, când cererea mare de vânzător de înghețată a depasit vânzătorul de vafe din apropiere. Împreună au făcut istorie.

Una dintre cele mai neobișnuite arome de înghețată este înghețată cu gust de hot-dog, creată în Arizona, SUA.

De-a lungul întregii vieți, o vaca poate produce lapte suficient pentru 34.000 de kilograme de înghețată!

Ziua cea mai profitabilă pentru vânzătorii de înghețată este aproape întotdeauna duminică.

In Europa continentală a fost introdusă înghețata la sfârșitul secolului al XIII-lea, Marco Polo revenind în Italia cu povestea sa de călătorie din China.

Citeste continuarea pe GASTROART