Ascultă Radio Antena Satelor Live

Curiozități despre înghețată

Este probabil cel mai răspândit desert pe timp de vară, fresh, răcoritor și binevenit în zilele toride. Înainte de introducerea înghețatelor pe bază de lapte în secolul al X-lea, acest răsfăț de vară era făcut doar din gheață. Producția industrială de înghețată a început în 1851 în Boston, Statele Unite.

23 Iulie 2018, 16:29

Răspândirea înghețatei americane printre trupele militare în timpul celui de-al doilea război mondial a fost un moment în care întreaga lume a acceptat înghețată ca un desert perfect de vară.

Cel mai mare consum mondial de înghețată este în Statele Unite. Acolo, o persoană medie consumă 22 de kilograme de înghețată pe an.

90% din gospodăriile americane consuma înghețată.

Cea mai mare înghețată sundae a fost creată în Edmonton, Alberta, Canada în 1988. Ea a avut o greutate de 24 de tone.

Reteta de înghețată a ajuns în America de Nord la 250 de ani după ce a fost descoperită de Cristofor Columb.

Cea mai populară aromă de înghețată este vanilia. După aceasta vine ciocolata, căpșunile, fursecurile și altele.

Conurile de înghețată au fost inventate în timpul Târgului Mondial din 1904, în St. Louis, când cererea mare de vânzător de înghețată a depasit vânzătorul de vafe din apropiere. Împreună au făcut istorie.

Una dintre cele mai neobișnuite arome de înghețată este înghețată cu gust de hot-dog, creată în Arizona, SUA.

De-a lungul întregii vieți, o vaca poate produce lapte suficient pentru 34.000 de kilograme de înghețată!

Ziua cea mai profitabilă pentru vânzătorii de înghețată este aproape întotdeauna duminică.

In Europa continentală a fost introdusă înghețata la sfârșitul secolului al XIII-lea, Marco Polo revenind în Italia cu povestea sa de călătorie din China.

Citeste continuarea pe GASTROART

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua