Ascultă Radio Antena Satelor Live

ȘĂLATELE, vedetele concursului gastronomic de pe Valea Mureșului

Concursul gastronomic de pe Valea Mureșului este o provocare lansată echipelor care reprezintă comunitățile participante de a lăsa deoparte problemele organizatorice și de a se ”întrece” în pregătitul bucatelor tradiționale. Detalii:

30 Iulie 2018, 08:42

În fiecare an, echipele primesc un set de ingrediente pe care trebuie să le folosească obligatoriu, iar întregul proces, de la preparare până la degustare și jurizare este filmat, concretizându-se apoi în emisiunea gastronomică marca Ardeal TV, SAREA-N BUCATE!

Anul acesta, ingredientul cheie va fi ȘĂLATA, deci ATENȚIE! NU VORBIM DE SALATE fițoase care devin fel principal în diete. Absolut deloc!!! Vorbim, dacă vreți să fim sofisticați de Lactuca sativa, sau lăptuca, care este o plantă legumicolă anuală sau bienală, din familia Asteraceelor.

Pe lângă șalate, concurenții vor trebui, obligatoriu, să folosească făină de mămăligă, brânză și usturoi.

Desigur, fiecare participant poate folosi și alte ingrediente, dar cele 4 de mai sus e MUSAI să se regăsească în bucatele pregătite.

Juriul, profesionist, va avea, ca în fiecare an, o misiune dificilă deoarece echipele își doresc să câștige și, din experiența anilor trecuți, toți sunt buni bucătari excelenți și mari meșteri în a-și prezenta preparatele.

Și cum ZAMA de ȘĂLATE, nu-i nici supă, nu-I nici ciorbă, cum mamaliga e o mare artă pe Valea Mureșului iar brânza și usturoiul știm că fac casă bună, ne așteptăm la o bătălie de zile mari anul acesta la Festival.

Sursa: rador

Sursa foto: merg.in/mures

În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete