-

Doi chefi români fac cinste preparatelor tradiţionale la Paris

Ibrik Kitchen este un local din zona bună a Parisului, unde se servesc meniuri bazate pe preparate româneşti şi gusturi tradiţionale. Sarmalele, mămăliga cu smântână, ostropelul de pui, ciulamaua, păstrăvul cu piure, pastrama de vită cu trufe sau papanaşii sunt câteva dintre piesele de rezistenţă ale localului din inima capitalei franceze.

Restaurantul, care a cucerit gusturile celor mai exigenţi critici culinari este deţinut de doi bucătari români, foarte talentaţi şi apreciaţi în lumea gastronomică. Este vorba despre Bogdan Alexandrescu ( alias Dexter), finalist în primul sezon Masterchef România şi Ovidiu Malisevschi, un alt împătimit într-ale gătitului, şcolit la Paris.

Rezultatul implicării celor doi chefi în arta gastronomică nu s-a lăsat foarte mult aşteptat. În scurt timp, aceştia au reuşit să impresioneze cu preparatele lor clientela selectă a Parisului. Mai mult decât atât, ca o încununare a succesului lor, restaurantul celor doi români a fost inclus de către revista Vogue în top 5 cele mai bune resturante ale momentului din capitala Franţei.

ibrik

Bogdan Alexandrescu, recunoscut pentru mustăţile sale ce îi aduc un omagiu lui Dali, este din Cluj şi a studiat la l’Ecole Pratique des Hautes Etudes du Goût din Paris. Ovidiu Malisevschi este din Bucureşti, a studiat la celebra scoală de ospitalitate Le Cordon Bleu şi a făcut un stagiu de pregătire cu Frederic Simonin şi unul în restaurantul Anne-Sophie Pic, La Dame de Pic, din Paris.

Foto: Ovidiu Malisevschi

Articole înrudite