-

"Bucate din Vecinătate", din fonduri europene, la Saschiz

Un proiect inedit este în curs de implementare la Saschiz de către Asociaţia Vecinătatea Femeilor care a accesat, în parteneriat alţi 14 producători locali, un proiect GAL din fonduri europene nerambursabile în valoare de 70.000 de euro.

Din această vară, locuitorii judeţului Mureş şi nu numai, vor putea comanda de pe internet "coşul ţărănesc cu bucate". Livrarea se va face direct la domiciliul clienţilor prin intermediul unei maşini frigorifice.
"Coşul cu bucate conţine produse lactate, preparate din carne, gemuri şi pâine de casă care aparţin producătorilor locali. Avem un proiect cu fonduri europene pe care
l-am început nu de mult prin care vrem să dezvoltăm lanţuri scurte alimentare. Proiectul se numeşte 'Bucate din Vecinătate' şi peste vreo două, trei luni, locuitorii din tot judeţul Mureş sau şi din alte părţi ale ţării vor putea comanda coşul cu produse din Târnava Mare", a precizat reprezentanta Asociaţiei Vecinătatea Femeilor din Saschiz, Florentina Călugăr.
Proiectul mai cuprinde şi o serie de activităţi gastronomice de promovare, printre care două târguri la Saschiz şi unul la Biertan.
Website-ul unde se vor putea face comenzile se numeşte bucatedinvecinătate.ro, însă acesta este deocamdată în curs de construcţie.

RADOR

Foto: Pixabay