-

Ce nu știai despre usturoi. Cum să-l gătești pentru mai multă savoare

Istoria usturoiului este destul de surprinzătoare. Deși era foarte ușor de plantat și de recoltat aroma sa nu era pe gustul multor oameni.

Tocmai de aceea nu este de mirare că în zone precum Asia și Estul Mijlociu, usturoiul era folosit în scopuri medicinale ori magice și nu pentru consum.

Singurul popor unde usturoiul făcea parte din bucătărie era cel egiptean.

Acest lucru este surprinzător întrucât în zilele noastre usturoiul este folosit pentru consum, știindu-se că ajută la echilibrarea tensiunii arteriale și a altor probleme de sănătate legate de ea.

Usturoiul are o savoare uimitoare si unica si tocmai de aceea oamenii au invatat cum s-o foloseasca.

Au vazut cat de bine se potriveste in bucatarie si de aceea a devanit ingredient de baza in tot mai multe retete culinare.

Singura problema, ramane totusi, mirosul puternic – care este determinat de alicina, un ulei prezent in usturoi care se transforma in patru compusi organici atunci cand produsul este taiat.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay.com

Articole înrudite