-

Lasă-l să râdă, lasă-l să zburde! E doar un copil!

Nu de puține ori întâlnim diferite persoane care nu tolerează sub nicio formă copiii care, cu exuberanța și voioșia lor, dau vieții culoare.

Dacă cei mici mai și plâng sau fac zgomot, atunci "deranjul" e și mai mare, iar îndepărtarea celor care nu-i pot suporta e imediată.

Oare ei cum au fost in copilărie? Au uitat sau nu vor să-și amintească?

Dar nu contează prea mult ce le convine lor, pentru că, un copil fericit țipă, aleargă, sare, râde mult și face deseori mici prostioare.

Așa e copilăria, iar copilul se comportă în funcție de vârsta lui.

Dacă un micuț este prea liniștit si nu se joacă, atunci trebuie să te ingrijorezi! Tăcerea poate fi de fapt un strigăt de ajutor.

Specialiștii spun că dacă îl obligi sa tacă, să vorbească in liniște și să stea nemișcat, el va deveni în cele din urmă un adult fricos, care se teme să-și exprime ideile, va fi nesigur pe deciziile sale si va invăța să-și reprime emoțiile.

Lasă-l să râdă cât vrea

Oamenilor le lipsește deseori zâmbetul sincer si contagios. De-a lungul timpului vei afla ca există locuri in care poți râde cu voce tare și locuri in care ar trebui sa taci.

Treptat, un copil va invăța regulile sociale și va realiza singur aceste aspecte.

Lasă-l să plângă atunci când vrea

Experții spun ca plânsul nu trebuie cenzurat sau ignorat. Dacă un copil vrea să plângă, lasă-l sa o facă mai ales dacă se află în primele luni de viață.

Plânsul este singurul limbaj pe care il știe pentru a-i atenționa pe cei din jur că are nevoie de ceva. Sunt niște copii...

Sursa: Viorel Grosu

Foto: pixabay.com

Articole înrudite