-

YVE.RO. Tratament la domiciliu și de specialitate pentru angină pectorală

Durerile precordiale, care dau senzația de strângere și se extind pe întreg toracele, iradiindu-se în mâna stângă sau în regiunea cervicală anterioară sunt semnele clare ale anginei pectorale.

Tratamentul impotriva acestei afectiuni este recomandat in functie de gravitatea simptomelor pe care persoana in cauza le acuza. De asemenea, medicul specialist va efectua cateva teste spre a stabili daca sufera intr-adevar de angina.

Tratament la domiciliu pentru angina pectorala

Persoanele care sunt victimele unui atac instantaneu de angina vor intrerupe activitatea care a declansat durerea cu pricina si se va suna la 112. Pacientii trebuie sa stie ca aceasta afectiune poate reprezenta primul semn al infarctului miocardic acut.

Daca, in momentul atacului, bolnavul poate mesteca un comprimat de aspirina, el reduce astfel eventualele complicatii ce ar putea aparea ulterior atacului, dar fara a face exces fiindca pot aparea complicatii de alta natura care nu vor face decat sa inrautateasca starea pacientului.

In cazul in care persoana respectiva a fost deja diagnosticata cu angina pectorala, ea trebuie sa se opreasca din activitatea care i-a provocat criza si sa ia nitroglicerina sublinguala sau spray. Se recomanda nitroglicerina tocmai pentru faptul ca are capacitatea de a opri atacul in maximum cinci minute si poate sa previna reaparitia acestuia pe o perioada scurta de timp.

Tratamentul de specialitate pentru angina pectorala

Bolnavul care acuza simptome de angina pectorala va efectua niste teste ce vor duce la determinarea afectiunii.

Citeste continuarea pe yve.ro

Articole înrudite