-

CLICKSANATATE.RO - Tratamente naturiste. Cum scapi de dopurile de ceară din urechi

Cunoscute și sub denumirea de cerumen, depozitele (dopurile) de ceară din urechi pot duce în timp la blocarea canalului auditv, ceea ce favorizează apariția senzației de țiut în ureche, dar și mâncărime persistentă. Află de la specialiști câteva tratamente naturiste care te ajută să scapi de dopurile de ceară din urechi!

Dopul de ceară sau cerumenul este o substanță secretată la nivelul conductului auditiv extern cu rolul de a proteja urechea externă. Ceară conţine un compus cu efect antibacterian, ce are un pH acid benefic pentru tegument şi chiar reţine corpii străini care pătrund în ureche (cum este praful, insectele).

Compoziţia şi aspectul secreției ceruminoase diferă de la persoană la persoană, în funcţie de vârstă, sex şi vechimea dopului ceruminos.

Pentru că în timp se poate acumula o cantitate mai mare de ceară, apare un disconfort la nivelul urechii, care se poate manifesta prin diferite simptome: țiuit în ureche, dureri frecvente, pierderea parțială a auzului (senzația permanentă de ureche înfundată) și miros neplăcut.

De aceea, bine este ca pe lângă igiena normală cu apă și săpun să curățăm periodic și dopurile de ceară care se formează.

Cum scapi de dopurile de ceară din urechi: medicul va elimina excesul de ceară.

Mai multe despre acest subiect citește AICI