CLICKSANATATE.RO - Între ce ore se refac organele
Viața nostră se desfășoară după un model ciclic foarte bine pus la punct. Astfel într-un anumit interval organele tale iau o pauză pentru a se regenera și într-un altul funcționează la cote maxime.
14 Iunie 2017, 10:53
Corpul uman este un mecanism extrem de important și bine pus la punct, iar în momentul în care ceva nu funcționează corespunzător, organele transmit semnale de avertizare.
Specialiștii au studiat destul de mult organismul pentru a-l putea descifra și pentru a ne oferi soluții ajutătoare pentru a ne bucura de un stil de viață sănătos și longeviv.
Astfel Johanna Paungger și Thomas Poppe, în cartea Aus eigener Kraft, au realizat o descriere detaliată a felului în care funcționează organismul și ce presupune bioritmul uman.
Stomacul (7:00-9:00)
Cel mai important aspect din viața noastră este momentul în care ne trezim. Este foarte important ca dimineața să îți acorzi câteva momente pentru a face câteva întinderi. Pune ceasul să sune un pic mai devreme pentru a avea timp să te ocupi de un mic dejun în liniște. Mai ales între orele 7-9 stomacul este în plină desfășurare a activităților sale, motiv pentru care nu ar trebuie să sari peste micul dejun.
Splina și pancreasul (9:00-11:00)
Imediat cum stomacul începe să se odihnească, atât splina cât și pancreasul își încep activitatea. Ar fi de preferat ca în acest interval orar să nu consumi alimente grele deoarece pancreasul va fi ocupat cu glicemia iar splina care este cunoscută și sub denumirea de „cimitirul trombocitelor” poate perturba nivelul acestora în sânge. Cel mai bine ar fi să te abții în acest interval orar mai ales de la dulciuri.
Inima (11:00-13:00)
Acesta este intervalul în care inima ta este în centrul atenției. De asemenea se recomandă evitarea cu orice preț a meselor copioase ce au nevoie de un surplus de energie pentru a fi digerate. În caz contrar inima va ceva din energie de care are nevoie pentru a se ocupa de organismul tău și astfel vor apărea anumite afecțiuni ale sistemului cardiovascular.
Află mai multe despre cum funcționează organele AICI