YVE.RO Dieta cu dopamină. Regimul alimentar care te ajută să slăbești și te face fericit
Dopamina este o substanță chimică din creier care afectează emoțiile, mișcările și senzațiile de plăcere și durere. Dopaminele neurotransmițătoare sunt situate în regiunea mijlocie adâncă a creierului numită substanta neagră. Există cinci receptori ai dopaminei. Boala cea mai frecventă care exemplifică pierderea dopaminei chimice este Parkinson. În ubstanța neagră există celule care produc în mod natural dopamină. Dopamina nu este responsabilă numai pentru mișcarea fizică, ci afectează și modul în care cineva învață și se comportă.
15 Septembrie 2017, 05:48
Dopamina a fost implicată în multe boli, de la schizofrenie, până la tulburări de deficit de atenție, la pierderea raționamentului cognitiv la bătrânețe. Foarte mulți oameni consideră dificilă menținerea unei diete pe termen lung, dar aceasta este diferită.
Retetele conțin ingrediente care declanșează eliberarea dopaminei în creier, deci este o dietă care vă va face să vă simțiți bine! Există mai multe versiuni diferite ale dietei, dar toate se bazează în jurul unor alimente care se crede că stimulează dopamina.
Acestea pot include:
Produse lactate cum ar fi lapte, brânză și iaurt
Carne neprelucrate, cum ar fi carne de vită, pui și curcan
Oaze bogate în omega-3, cum ar fi somonul și macrou
ouă
Fructe și legume, în special banane
Nuci precum migdale și nuci
Ciocolata neagra
Cele mai multe versiuni ale dietei recomandă evitarea alcoolului, cofeinei și zahărului prelucrat, în timp ce unele recomandă de asemenea restricționarea carbohidraților amidonici. (PM)
Dieta cu dopamina este o initiativa noua, creata pentru a ajuta oamenii sa inteleaga ce au nevoie in materie de suplimente pentru a obtine greutatea ideala si nivelul optim de antioxidanti.
Dintr-o perspectiva evolutionara, oamenii mananca pentru a trai. Dar multi dintre noi traiesc pentru a manca. In consecinta, unul din cinci adulti este supraponderal si mai mult de o treime sunt obezi. In zilele noastre, cu acces la mancare 24/7, nevoia biologica de a consuma alimente cu multe calorii a devenit o povara pentru sanatate.
Creierul uman este usor de pacalit de placerea consumului de alimente. In America de Nord, cea mai mare placere o dau carbohidratii rafinati sau uleiul vegetal. Carbohidratii rafinati (alimente fara calorii) ne pot face sa ne simtim bine, dar creierul nostru are nevoie de micronutrienti.
Alimentele fara calorii nu contin micronutrienti si de aceea apare nevoia de a manca mai mult. Se pare si ca uleiurile vegetale (gasite in mancaruri de tip snack) ne pot face dependenti. Creierul a inceput sa anticipeze nevoile energetice. Consumul alimentelor ne da o stare de bine si de aceea obisnuim sa exageram.