-

CLICKPENTRUFEMEI. Ce alimente devin toxice dacă le reîncălzeşti

În weeekend, multe dintre noi obişnuiesc să gătească pentru săptămâna viitoare. Însă, unele alimente, dacă sunt reîncălzite, nu doar că îşi pierd din calităţile nutriţionale, dar pot deveni şi toxice.

1. Ciupercile

Cel mai bine este să le consumi de îndată ce le-ai gătit sau dacă îţi mai rămâne o porţie pentru a doua zi, mănânc-o rece. Când sunt reîncălzite, ciupercile pot deveni periculoase pentru sistemul digestiv, întrucât apar nişte modificări în structura unor proteine din compoziţia lor.

2. Carnea de pui

Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul cărnii de pui, motiv pentru care este indicat să nu o consumi reîncălzită. În cazul în care nu poţi evita acest lucru, cel mai bine este să o încălzeşti la o temperatură joasă mai multe minute, decât repede dar la o temperatură ridicată

3. Cartofii

Pe lângă faptul că îşi pierd din calităţile nutritive când sunt reîncălziţii, cartofii devin şi toxici pentru organism.

4. Spanacul

Spanacul este o legumă care conţine nitrat într-o cantitate destul de mare. Dacă este reîncălzit câteva zile la rând, spanacul devine un potenţial carcinogen, din cauză că nitratul din compoziţia lui se transformă în nitrit, o substanţă periculoasă pentru corp.

Află ce alte alimente pot deveni periculoase pentru corp dacă le consumi reîncălzite.