-

JURNALUL.RO Simptome posibile pentru atacul de cord. Nu trebuie să le ignorați!

Problemele cardiace nu vin cu semne clare de avertizare. Nu există întotdeauna o "alarmă", așa cum vedeți în filme. Unele simptome ale inimii nu au loc nici măcar în piept și nu este întotdeauna ușor să îți dai seama exact ce se întâmplă cu tine. Este important să se cunoască simptomele unui atac de cord pentru a știi cum să acționezi. Aceste simptome includ disconfort toracic (presiune sau durere), scurtare a respirației, disconfort în partea superioară a corpului (brațe, umeri, gât, spate), greață, vărsături, amețeli, stare de confuzie, transpirații.

În fiecare an, milioane de oameni din întreaga lume au un atac de cord. Aproximativ jumătate dintre ei mor. Simptomele pot fi uneori diferite la femei.

Ce este mai exact un atac de cord?

Un atac de cord este atunci când fluxul de sânge la o secțiune a inimii devine blocat, iar aceasta nu poate primi oxigen. În cazul în care fluxul sanguin nu este restabilit rapid, acea secțiune a inimii începe să moară.

Nivelul de deteriorare depinde de cât de mult timp alimentarea cu sânge a fost blocată. (PM)

Deși multă lume asociază atacul de cord cu vârstele înaintate și percepția generală este că mai afectați sunt în general bărbații, chiar și femeile sub 50 de ani trebuie să fie extrem de atente la semnalele pe care le transmite corpul lor.

Asta pentru că, mai ales în cazul femeilor, simptomele bolilor cardiace și, înspecial, ale atacului de cord sunt ușor de confundat, adesea cu indigestii sau întinderi musculare.

Este bine să îți faci un control cardiologic dacă ai simțit următoarele simptome:

1. Furnicături în membre. Dacă simți furnicături, înțepăuri, amorțeli într-unul sau ambele brațe sau picioare, poate fi un semn că ai dormit pe respectivul membru, că ai un nerv comprimat sau chiar alte probleme musculare sau osoase.

Însă, asigură-te mai întâi că aceste furnicături nu sunt un semn că ceva e în neregulă cu inima ta. Un medic cardiolog îți poate da răspunsul.

2. Greață și vărsături. Poate fi vorba de o simplă idigestie. Însă, dacă greața e însoțită de probleme de respirație, transpirație rece și dureri în piepit, at trebui să îți verifici și inima.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro