-

CLICKPENTRUFEMEI. Plante care te scapă de tuse

Toamna se numără virozele. Tusea și durerile în gât, sunt cele mai comune simptome în această perioadă. Încă de la primele semne, încearcă antitusivele din plante care calmează şi vindecă!

Tusea este neplăcută și se poate agrava dacă nu este tratată corespunzător.

Tusea uscată trebuie calmată, iar tusea productivă, dimpotrivă, trebuie stimulată, pentru eliminarea secrețiilor aferente. Cele mai bune tratamente naturiste sunt infuziile sau decocturile, care se beau calde, nu fierbinți, și îndulcite cu miere.

Florile de tei au rol calmant

Ceaiul din flori de tei are o acțiune liniștitoare în tuse și bronșite și ajută la eliminarea secrețiilor bronhice. Infuzia se prepară din 2 lingurițe de flori la 250 g de apă clocotită. Se beau 2 - 3 căni pe zi, îndulcite cu miere. Gargara din flori de tei e bună în caz de inflamații ale amigdalelor. Pentru gargară, se recomandă o infuzie obținută din 4 linguri de flori la 200 g apă clocotită, la care se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Scaiul vânăt, efect antiinflamator

Este un vechi remediu tradițional românesc utilizat în tusea convulsivă. Are efect antiinflamator și antiseptic, reduce senzația de disconfort resimțită în piept. Scaiul vânăt este și un antispastic natural, calmând accesele de tuse. Ceaiul se prepară din 2 linguri plantă la o cană cu apă. Când apa fierbe, se adaugă planta și se mai lasă 5 minute. Apoi se ia vasul de pe foc și se acoperă. Se bea îndulcit cu miere sau zahăr, câte 1-2 căni pe zi în mai multe reprize.

Descoperă ce alte plante te scapă de tuse pe clickpentrufemei.ro.