-

JURNALUL.RO Arme secrete pentru lupta împotriva celulitei. Cum sa scapi de problemă în mod natural si sigur

Inestetica celulită afectează mai mult de 90% dintre femei, indiferent de forma sau mărimea ei. Cauza? Fibrele de colagen care se înmoaie și slăbesc în țesutul conjunctiv, care permit celulelor grase să se strecoare prin piele și să creeze acel aspect de coajă de portocală.  Din păcate, cantitatea de celulită pe care o aveți este în mare măsură dependentă de genetică și de hormoni - doi factori pe care îi aveți prea puțin sub control. Veștile bune? Există câteva modalități eficiente și accesibile pentru diminuarea efectelor celulitei.


Celulita este o afecțiune în care pielea pare să aibă zone cu depuneri de grăsime, dându-i un aspect alveolar. Zonele unde este cel mai vizibilă se află pe fese și coapse, și apare de obicei după pubertate. Dermatologii spun că celulita poate afecta până la 90% dintre femei la un moment dat în viața lor. Cauzele celulitei nu sunt bine înțelese, dar există mai multe teorii.

Printre acestea se numără:

-factorii hormonali - hormonii probabil joacă un rol important în dezvoltarea celulitei.

-genetica - anumite gene sunt necesare pentru dezvoltarea celulitei. Genele pot predispune un individ la anumite caracteristici asociate cu celulita, cum ar fi sexul, rasa, metabolismul lent, distribuția de grăsime sub piele și insuficiența circulatorie.

-dieta - oameni care consumă prea multe grăsimi, glucide, sau sare, sunt susceptibile de a avea cantități mai mari de celulită.

-stilul de viață - celulita poate fi mai răspândită la fumători, la cei care nu au activitate fizică zilnică.

-imbrăcămintea - lenjerie de corp cu elastic strâns peste fese (limitarea fluxului sanguin) pot contribui la formarea celulitei. (PM)

Arme secrete pentru lupta împotriva celulitei. Cum sa scapi de problemă în mod natural si sigur

Majoritatea femeilor se confruntă cu celulita. Spun majoritatea ca să nu exclud posibilitatea să existe vreuna şi să n-o fi cunoscut eu. Femeile sunt predispuse la celulită. Asta e, genetic bărbaţii sunt construiţi altfel şi sunt norocoşi din punctul ăsta de vedere.

Deşi vorbim despre depozite de grăsime sub piele, dacă slăbeşti nu înseamnă că scapi de celulită. Poţi fi slabă dar să mănânci prost iar, dacă nu te mişti, aspectul de coajă de portocală n-o să dispară.

Războiul împotriva celulitei se duce, obligatoriu, pe mai multe fronturi: mănânci curat, ai un stil de viaţă echilibrat şi faci exerciţii fizice. Constant. Din păcate ăsta este adevărul: e un război care nu se termină niciodată. Iată și armele pe care trebuie să le folosești.

1. Bea multă apă

Hidratarea este esenţială pentru organism. Fiecare celulă din corpul tău are nevoie de apă pentru a funcţiona corect. Pielea are nevoie de apă ca să-şi păstreze elasticitatea, muşchii au nevoie de apă pentru a se tonifia. Nu înlocui apa cu sucurile.

Trebuie să bei apă şi nu doar de sete. Eu, de exemplu, îmi încep ziua cu o cană de 400 de ml de apă înainte de orice altceva. Apoi, pe parcursul zilei, am mereu apă cu mine. În plus, bând mai multă apă, vei constata că mănânci mai puţin. Există diverse păreri cu privire la cantitatea optimă pe care trebuie să o bei.

De la 2-3 L pe zi, până la 30 ml/kg corp. Desigur dacă faci efort sau temperaturile sunt ridicate, trebuie să creşti şi consumul de apă.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite