-

INCOMEMAGAZINE.RO Cum se trăiește în China: Câteva cifre despre viața de familie!

La cinci ani după ce Xi Jinping a preluat puterea în China, țara a devenit mai bogată și mai puternică. Cum s-a reflectat însă această dezvoltare aupra vieții familiilor obișnuite din China?  În timp ce în China crește o nouă generație de lideri politici, iar conducerea statului stabilește cursul pentru următorul cincinal, statisticile schițează o imagine despre cum s-a schimbat viața oamenilor. În 2015, guvernul de la Bejing a renunțat la principiul "o familie, un singur copil". Lansată inițial ca mijloc de a ține sub control natalitatea, această regulă a creat un dezechilibru critic de sexe.


Acum, cand o femilie poate avea cati urmasi doreste, a aparut un trend nou: se reduce numarul de casatorii, dar creste cel al divorturilor. Nu atat de rapid insa, incat sa intreaga Statele Unite sau tarile vest-europene. "Comparativ cu tarile vecine, in China procentul celor care vor, totusi, sa se casatoreasca ramane mult mai ridicat.

Prin urmare, ideea ce familiile chineze se destrama nu este confirmata de datele statistice", a comentat Juan Li, profesor de psihologie la Unviersitatea New York din Shanghai.

Pe de alta parte, "politica unui singur copil a complicat trecerea demografica", a continuat Louis Kuijs, de la compania Oxford Economics. "Scaderea natalitatii si imbatranirea populatiei au avut un puternic impact asupra volumului fortei de munca si, ca urmare, au franat cresterea economica", a adaugat el, precizand ca renuntarea la respectiva politica nu a imbunatatit, din pacate, lucrurile.

Citeste continuarea pe incomemagazine.ro

Articole înrudite