-

CLICKSANATATE. Nucul ține în frâu diabetul

Datorită conţinutului bogat de substanţe nutritive, nucile sunt recomandate pentru prevenirea bolilor de inimă, combaterea diabetului și pentru îmbunătăţirea memoriei.

Beneficiile consumului de nuci sunt numeroase. Nucile verzi conțin o cantitate foarte mare de iod și îți oferă energia de care ai nevoie, fiind printre alimentele aproape complete din punct de vedere nutritiv. Acestea sunt bogate în fibre și vitamine: A, E, cele din complexul B (B2, B6, B9, B12), magneziu și antioxidanți. De asemenea, conțin acizi grași esențiali Omega-3, precum și melatonină.

Cojile verzi ale nucilor au efecte antiinfecțioase, depurative și stimulatoare ale activității tiroidei. Frunzele de nuc au proprietăți hipoglicemiante, diuretice, previn și combat infecțiile tubului digestiv și pe cele renale.

Leac pentru diabetici

Nucile sunt foarte sărace în zahăr, ceea ce le face un aliment de bază pentru diabetici. Acestea conțin un procent mic de glucide, contribuind la ameliorarea acestei afecțiuni. În acest caz, se recomandă utilizarea următorului remediu:
Ia cojile verzi de nuc, strivește-le și pune peste ele alcool în raport de 5 la 1. Apoi, lasă-le să stea la macerat într-o sticlă închisă la culoare 30 de zile.

Cei care au diabet zaharat pot lua 1 linguriță din acest extract alcoolic de 3 ori pe zi. Poți folosi soluția și ca antiinflamator, antiseptic și bactericid. De asemenea, remediul ajută la stimularea digestiei.

Adjuvant în tulburările de stomac

Curele de nuci sunt un remediu bun pentru tulburările de stomac și intestine: ulcere, diaree, constipație. Poți mânca miez de nucă zilnic (100 de grame pe zi). Nucile se mestecă îndelung înainte de a fi înghițite. Se consumă proaspete sau ușor prăjite, pentru a fi mai ușor de digerat.

Află cum să prepari din nuci un stimulent pentru memorie AICI