-

SFATULPARINTILOR.RO Cele mai costisitoare greșeli cu banii pe care probabil le faceți chiar acum

Toți avem deficiențe atunci când vine vorba de gestionarea propriilor finanțe, dar mulți dintre noi nu sunt conștienți de ele. Identificarea greșelilor de gestionare a banilor care pot apărea, pot ajuta la evitarea obiceiurilor financiare mai puțin eficiente și la preluarea controlului asupra viitorului dvs. Cu toții facem greseli cu banii din când în când - fie că este vorba de un impuls la cumpăraturi, de o factură uitată sau de o slabă planificare.
Dar există o mare diferență între a merge la cumpărături și a realiza că nu ar fi trebuit să cumperi lucruri inutile - și a lua o dcizie financiară serioasă care te poate afecta ani de zile, poate chiar o viață.


Greșelile financiare sunt destul de frecvente chiar și printre aceia dintre noi care practică bune metode de management financiar personal. Un ciclu de decizii greșite poate provoca rapid probleme în finanțele dvs., astfel încât este mai bine să recunoașteți greșelile pe care le-ați făcut și să vă angajați să nu mai lasați acest lucru să se întâmple în viitor. (PM)

Cele mai costisitoare greșeli cu banii pe care probabil le faceți chiar acum

Inainte de a intra in criza, doar batranii petreceau ore in sir pe mijloacele de transport in comun sa ajunga la o piata mai ieftina pentru a face economie. Insa, coltii ascutiti ai depresiunii economice ii obliga pe tot mai multi romani sa procedeze exact la fel.

Numai ca, din dorinta de a face economie cu orice pret, ajung ca pe termen lung sa scoata mai multi bani din buzunar. Spre exemplu, sunt soferi care merg sa-si cumpere benzina de la un dealer cu preturi mici, insa in final platesc mai mult, mai ales daca distanta pana la statie este una foarte mare. Iata cele mai comune 6 greseli pe care le fac oamenii care in incercarea de a face economie.


Cu produsele gratis, te pacalesti ca faci economie

Multi se dau in vant dupa promotiile „la 2 produse cumparate, cel de-al treilea e gratis”. Este adevarat, insa asta iti scoate din buzunar mai multi bani decat iti bugetasei. Si, la urma urmei, chiar ai nevoie de 3 produse in urmatoarele saptamani? Insa, dorinta de a face economie si lacomia ii fac pe oameni sa cumpere mult mai mult decat si-au propus initial.

Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro

Articole înrudite