-

CLICKSANATATE. Ce obiceiuri te îmbătrânesc prematur

De cele mai multe ori chipul nu este tocmai de parte ta în a exprima vârsta reala. Dacă ai observat că ai tot mai des un aspect fizic mult mai matur, atunci sigur faci una dintre greșelile de mai jos.

Orice acțiune a ta atrage anumite consecințe, începând de la alimentele ce alegi să le consumi în fiecare zi până la felul în care dormi noaptea. Și asta din cauza faptului că dormitul pe burtă spre exemplu, contribuie substanțial la accentuarea ridurilor în special cele din jurul ochilor.

Astfel de la felul în care îți menții coloana până la felul în care muncești, toate aceste aspecte îi pot induce în eroare pe cei din jurul tău. Iată care sunt celelalte exemple de greșeli pe care și tu le comiți zilnic.

Suprasolicitarea zilnică

Te-ai obișnuit să abordezi activitatea profesională făcând mai multe lucruri deodată și încercând să obții rezultate pozitive la un volum mai mare de muncă?

În felul acesta îți vei expune organismul la un stres accentuat, factor ce într-un timp scurt îți va șubrezi sănătatea, te va face să îți pierzi concentrarea, iar procesul de îmbătrânire va intra într-un ritm accelerat.

Nu degeaba se spune că „pauzele lungi și dese, cheia marilor succese”, încearcă să ai câte un moment de respiro și prioritizează-ți sarcinile.

Până și o mașină mai are nevoie de revizie, nu îți forța organismul pentru că altfel drumul său parcurs va fi mult mai scurt și anevoios.

Nu renunți niciodată la desert

Nu a spus nimeni să excluzi dulcele definitiv din alimentația ta, are și el rostul său, însă pe lângă faptul că favorizează surplusul de kilograme, acesta contribuie substanțial la îmbătrânirea tenului cu mult înainte de vreme. Fenomenul poartă numele de glicație și contribuie din plin la dilatarea porilor, scăderea calității elasticității pielii și apariția prematură a ridurilor.

Încearcă măcar 2-3 zile pe săptămână să nu consumi desert, eventual poți să ții o zi de post negru pe săptămână.

Află mai multe despre cum să îți menții tinerețea și frumusețea mai mult timp AICI

 

Articole înrudite