-

CLICKSANATATE. Ce să nu combini niciodată cu laptele

Digestia reprezintă unul dintre cele mai complexe proceduri din roganismul uman, deoarece se bazează pe procese mecanice dra și biochimice, prin intermediul cărora alimentele consumate se transformă și se absorb.

Din păcate acest proces extrem de complex, digestia este controlat atât din punct de vedere nervos cât și hormonal, astfel că timpul de digestie al alimentelor poate contribui substanțial sau nu la reușita procesului de slăbire.

Astfel că pentru a ne bucura de o digestie corespunzătoare, necesară unei sănătăți durabile este necesar să nu facem combinații alimentare eronate, și să ținem cont de perioada lor de digerare.

Carnea se mănâncă alături de legume

Pentru a ajuta procesul de digestie, la fiecare bucată de carne este encesară o porție de crudități sau una de legume fierte.

Ține cont că și carnea în funcție de felul său are diferiți timpi de digerare, astfel că peștelui îi sunt necesare între 45-60 de minute pentru a se digera și absorbi în organism în timp ce carnea de pui are nevoie de 2 ore iar carnea de curcan între 2-3 ore.

Evită să asociezi preparatele din carne cu cele făinoase, doarece în acest caz digestia se va repoduce într-un maxim de 12 ore, astfel că este necesar să eviți să consumi carne cu pâine de exemplu.

Laptele se bea doar cu cereale

Laptele are nevoie de un interval de 2-3 ore pentru a se digera, astfel că este indicat să fie consumat singur sau cu cereale. Ține cont de faptul că procesul de digestie durează între 6-8 ore până să ajungă din intestine în stomac, astfel că orice combinație nefastă va întârzia acest proces și va da peste cap întregul metabolism.

Află mai multe despre cu ce să nu combini niciodată laptele AICI