-

CLICKPENTRUFEMEI. Nucile caju, gustarea sănătoasă din fiecare zi

Nucile caju sunt o sursă importantă de vitamine (B6, E și K), minerale (cupru, fosfor, zinc, mangan și seleniu), antioxidanți, proteine, acid oleic, toate fiind esențiale pentru buna funcționare a organismului. Aceste nuci au foarte multe beneficii asupra sănătății.

Pe lângă beneficiile pe care le au asupra pielii și părului, substanțele nutritive care se găsesc în nucile caju previn afecțiuni ale sistemului cardiovascular, nervos și osos, reduc nivelul de colesterol rău din organism și altele.

Iată care sunt beneficiile nucilor caju asupra sănătății!

Previn cancerul

Nucile caju conțin flavonoide – ele au capacitatea de a combate dezvoltarea celulelor cancerigene. Printre tipurile de cancer pe care le poți preveni dacă începi să mănânci în fiecare zi nuci caju sunt: cancer de colon și cancerul de prostată.

Îmbunătățesc sănătatea inimii

Nucile caju nu conțin niciun fel de grăsime care să influențeze funcția inimii. În plus, antioxidanții prezenți în nucile caju previn afecțiunile cardiovasculare.

Îmbunătățesc sănătatea sistemului osos

Mineralele prezente în nucile caju (calciu, magneziu, fosfor) îmbunătățesc sănătatea sistemului osos, dar și dezvoltarea lor sănătoasă.

Îmbunătățesc sistemul nervos

Magneziul este cel care joacă un rol-cheie în menținerea sănătății sistemului nervos. Magneziul este cel care se fixează în oase și ajută la asimilarea mai ușoară a calciul din celulele sistemului osos.

Descoperă alte beneficii pentru sănătate ale nucilor caju pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite