-

CLICKPOFTABUNA. Prăjitură pufoasă cu cacao și nucă

Nu-i așa că micile delicii culinare nu au nevoie de o ocazie deosebită? Răsfață-te cu o prăjitură pufoasă cu cacao și nucă și împarte-o cu cei dragi.

Ingrediente:

Pentru blat

230 g unt, tăiat cubulețe
230 ml apă
25 g pudră de cacao
250 g făină
350 g zahăr
2 ouă
100 g smântână
1 lingură esență de vanilie
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 praf de sare

Pentru glazură

110 g unt
5 linguri pudră de cacao
5 linguri unt
400 g zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
nucă mărunțită, după gust

Află cum se prepară prăjitură cu cacao și nucă pe clickpoftabuna.ro.

Articole înrudite

 • Cancerul „mușcă” iar! Al treilea copil diagnosticat în aceeași familie!

  Cancerul la puterea a treia! Cum poți defini… tragedia? Dicționarul explicativ al limbii române o descrie ca fiind „întâmplare nenorocită, eveniment funest; catastrofă”.

 • Crustade cu ghebe

  Crustade – sub acest nume întâlnim o serie de preparate care se servesc îndeobște la începutul mesei (antreuri) pregătite din aluat de foitaj și cu diverse umpluturi. Tipice pentru bucătăria franceză de gală, crustadele nu puteau să lipsească nici de la dineul oferit Reginei Marii Britanii la Palatul Élysée, în ziua de 9 aprilie 1957.

 • Pui Marengo (rețeta Kerei Calița)

  Se pescuiește din papornița vivandierei: un pui (merge și jumătate, dacă este acesta mai împiciorogat), 250 grame ciuperci, o ceapă, 100 mililitri ulei de măsline extravergin, 200 grame unt, 100 grame făină, 2 ouă, 50 mililitri bulion de tomate, 100 grame carne de vițel,2 bucăți creste de cocoș, 200 ml. bulion de carne.

 • Oltenii se întrec în obținerea de roșii record

  Un fermier oltean se laudă cu roșii-record cât inima de bou, după cum le este și denumirea populară. Acestea au fost obținute prin programul Tomate din acest an.

 • Ce măsuri trebuie luate de populație, după inundații?

  Având în vedere producerea inundațiilor severe, iată în continuare o serie de măsuri care trebuie cunoscute și avute în vedere de populația afectată.