-

SFATULPARINTILOR.RO Greșeli ale părinților care dau medicamente copiilor. Află cum îi poți pune viața în pericol

Educația pentru sănătate este un capitol important de care orice părinte trebuie să țină seamă. Fără o educație pentru sănătate se poate ajunge la situații grave care să pună în pericol viața copiilor. Foarte mulți părinți, la primul semn de boală al copilului, apelează imediat la medicamente și, mai grav, fără a mai cere sfaturile medicului de familie sau al pediatrului.


Iata 5 greseli grave pe care parintii le comit cu medicamentia copiilor si care le poate afecta sanatatea.

Educatie pentru sanatate #1: Supradozarea

Este foarte important sa cititi pe eticheta produselor medicamentoase ce substante active contin. De exemplu, in cazul medicamentelor pentru raceala, sunt produse care trateaza durerea, altele care scad febra sau unele care decongestioneaza nasul. Principala substanta activa a acestora este acetaminofenul. Daca ii dati copilului cate o lingurita din fiecare, aveti deja un supradojaz al substantei active.

Sfat pentru parinti: Nu dati niciodata copilului simultan doua medicamente, mai ales daca nu sunt prescrise de medic. Tratati numai simptomul major al bolii, si incercati alternative cat mai naturale pentru simptomele mai mici.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite