-

SFATULPARINTILOR.RO Cele mai bune alimente pe care să le mănânci înainte de culcare. Habar nu aveam de efectul unora dintre dintre ele

Somnul de calitate este extrem de important pentru starea generală de sănătate. Odihna de peste noapte poate reduce riscul de a dezvolta anumite afecțiuni, îți menține creierul sănătos, ajută digestia și îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar. În general, medicii recomandă un somn neîntrerupt de 7-9 ore pe noapte.In ciuda acestui lucru sunt destui oameni care nu se pot odihni, in principal din cauza insomniei.

Exista mai multe strategii prin care sa-ti imbunatatesti calitatea somnului de noapte, inclusiv schimbari in dieta. Iata cele mai bune alimente pe care sa le mananci inainte de a merge la culcare.

1. Suc de cirese

Produsul este bogat in nutrienti. 250 ml contine 62% din necesarul zilnic de vitamina A, 40% din necesarul de vitamina C si 14% din cel de magneziu. In plus, este o sursa de antioxidanti, ca de exemplu flavonoli si antocianine care protejeaza celulele impotriva inflamatiilor periculoase ce duc la boli precum diabetul si afectiunile inimii. Sucul de cirese ajuta si al combaterea insomniei, datorita continutului sau bogat in melatonina.

Tocmai de aceea este recomandat sa fie consumat inainte de a merge la culcare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite