-

CLICKPENTRUFEMEI. Portocala, sursa ta de sănătate

Am auzit de foarte multe ori spunându-se că alimentele sănătoase nu sunt gustoase și că cele gustoase sunt nesănătoase. Dar, ca peste tot, există excepții. Multe fructe, de exemplu, sunt gustoase, delicioase și, desigur, sănătoase.

În funcție de sezon, fructele au foarte multe beneficii asupra sănătății. Ele conțin o cantitate importantă de antioxidanți, vitamine și minerale, care oferă organismului doza zilnică necesară de substanțe nutritive. În plus, fibrele sunt foarte bune pentru îmbunătățirea digestiei și prevenirea constipației, iar zahărul natural pe care-l conțin este bun pentru diabetici. Nu mai trebuie menționat faptul că fructele sunt sănătoase.

Acum suntem în sezonul rece. Asta înseamnă că este momentul citricelor, cum sunt portocalele, mandarinele, lămâile, clementinele, kiwiul etc. Aceste fructe sunt surse bogate de vitamina C, o vitamină-stimul a imunității. Iar cea mai mare cantitate de vitamina C se găsește în portocale.

Portocala este fructul preferat în sezonul rece, ea fiind mâncată mai ales pentru vitamina C și antioxidanți, care întăresc imunitatea și previn infecțiile și răceala. În plus, portocala conține fitochimicale, care luptă împotriva agenților cancerigeni. Există mai multe motive pentru care ar trebui să includem în dieta zilnică portocalele, dar cele mai importante sunt:

Reglează tensiunea arterială

Portocalele sunt sursă de magneziu, mineral care ajută la stabilizarea valorilor tensiunii arteriale. În plus, flavonoidele prezente în fruct mențin sub control hipertensiunea arterială.

Descoperă alte beneficii pentru sănătate ale portocalelor pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite